top of page

Zoek je talent in je familie

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021

Deze blog werd eerder gepubliceerd op fleurrijk.com


Elk kind heeft een fase waarin het bedenkt wat het later wil worden. Later, als je groot bent… Bij mijn ouders staat een foto die dat moment vangt. Het is een foto van 5 jarig meisje. In een verpleegster pakje. Ze zit naast haar oma. Die ook verpleegster was. En dat meisje? Dat ben ik. 


Geen verpleegster

Helaas, verpleegster werd ik nooit. Toen ik ouder werd begon ik bloed namelijk vies te vinden. Bèta- vakken waren niet mijn favoriet. En het geduld had ik er ook niet voor. Toch zijn het 5-jarige meisje van destijds en haar oma een inspiratie voor mijn huidige werk.


Droombaan

Twee maanden terug coachte ik een jonge vrouw, Laura*. Zij wilde werken in de mensenrechten. Hoe tof! En wat een mooie droom! Ze klopte bij mij aan omdat ze zich afvroeg welke stappen ze kon nemen in haar loopbaan om die droom waar te maken. Ze had nu namelijk een baan in een hele andere branche.


Baan van je vader

In mijn loopbaan coaching deel ik altijd dat elke verandering begint met weten wie jij bent. Je karakter, je waarden, je geloof. En weten waar jij vandaan komt! Ik vroeg Laura daarom: ‘Welke baan had je vader?’. Ook hij werkte in de mensenrechten. 


Inspirerende foto!

Op dat moment vertel ik haar over die foto. Over talenten en waarden die jij van je familie hebt gekregen. Zoals ik van mijn oma, de verpleegkundige, als jong meisje al leerde dat hard werken niet verkeerd is. En dat klaarstaan voor iemand anders, een luisterend oor bieden of je kennis inzetten allemaal mooie dingen zijn.


Talenten – stamboom

Ik gaf Laura de opdracht een talenten – familiestamboom te maken. Waarin ze op schreef welke talenten haar vader, moeder en oma’s en opa’s hadden. Drie weken later sprak ik haar weer. Op het lijstje; volharding, nauwkeurig, idealistisch. Wow! Wat een super eigenschappen voor een mensenrechten activist!


Ken jij je talenten?

Familie is een cadeautje van God. Net zoals je talenten. Ik wil je daarom aanmoedigen hetzelfde te doen als Laura. Kijk eens goed naar de talenten in jouw familie. Ken jij de talenten van je vader, moeder of oma? Die talenten zijn een sleutel. Net zoals de dingen waar dat 5- jarige meisje blij van werd. Ga iets doen wat je toen al leuk vond! Want het vormgeven van jouw loopbaan is kijken naar wat al lang aanwezig is. Om daarmee verder bouwen aan Gods Koninkrijk!  


Tip: Om je op weg te helpen kan je op mijn website gratis Talentenpiramide downloaden, inclusief de talenten – familiestamboom.


*Laura is een pseudoniem. Haar echte naam is bekend bij Corinne.

3 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page