top of page

Doen wat in je hart leeft ...

DOORBRAAK ik luisterde vandaag naar de podcast van Tessa van Olst. Over de doorbraak naar succes. En wow, graag deel ik een paar eyeopeners met je. Want hoe lastig is het soms om als christenen op een goede manier naar succes te kijken.


Wat is succes?

Succes is


Niet materie, geld, topbaan, perfectie


Succes is "Succesvol mogen uitleven, uitwerken of tot uiting laten komen van dat wat in je hart leeft vanuit een (steeds opnieuw) geheelde identiteit in Christus"


In mijn eigen woorden, ga doen wat in je hart leeft! 🤯


Je hart loopt over ...

Gaan doen wat in je hart leeft betekent ook je verantwoordelijkheid nemen. En dat is soms lastig. Want je hart kan overlopen van de ideeën. Bijvoorbeeld voor een nieuwe baan, meer vrije tijd of een nieuwe opleiding. Misschien wil je wel op een missie. Maar angst voor verantwoordelijkheid die daarbij hoort kan je tegen houden. Je aarzelt, twijfelt ...


"De angst voor verantwoordelijkheid, voor afwijzing, voor falen en voor succes is een angst voor het leven."


Een leven dat God je juist in al zijn volheid wil geven!

Soms is het nodig om onze angsten onder ogen te komen. Dat gaat niet altijd vanzelf. (Daarom hebben we tekens weer die heling nodig). En soms duurt het een tijd voor je het patroon en de angst ziet in je eigen leven. Je tast in het donker ... 


"Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad"


Toch is God een God die altijd Zijn verantwoordelijk neemt. En daar nodigt hij jou ook toe uit. Hij is een God van openbaring. Ik geloof echt dat Hij telkens opnieuw jou probeert te laten zien wat het betekent om jou plek in te nemen op de werkvloer. Steeds opnieuw zoekt Hij wegen om jou te bemoedigen. Hij nodigt je uit vanuit vertrouwen ook verantwoordelijkheid te nemen.


Nieuwe kracht

"Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen. Ze zullen opstijgen als een arend. Ze zullen lopen, maar niet moe worden. Ze zullen verder gaan, maar niet uitgeput raken."


En ik snap het. Wanneer je werk niet leuk is dit zo lastig. Het kan zo moeilijk zijn om bij anderen te zien dat werk wel een geslaagd onderdeel is in hun leven. Dat voor hen werk wel leuk is. Zij wel iets vinden waar hun hart sneller van klopt. En waar ze zo mooi God mee dienen. Ik begrijp je.


Wat mij helpt is onthouden dat in elk leven er onderdelen zijn die succesvol zijn. En onderdelen waar je mee worstelt. Ik zeg ook niet dat je hele leven succes gaat ervaren in je werk. Maar wel dat je in elk seizoen je verantwoordelijkheid kan nemen.


Eerste stap

Je verantwoordelijkheid nemen is niet jaloers blijven kijken naar die ander. Niet je kop in het zand steken. Het betekent niet doen alsof werk helemaal geen plek heeft in je leven. Alsof je niks op je hart hebt. Geen verlangen hebt dat je werk leuk en mooier is. De eerste stap is altijd je realiteit onder ogen te komen. Moedig zijn. En hulp vragen.


Kom in actie, en neem een eerste klein stap om wat van je werk te maken. Om het plezier en de voldoening te vinden. God wil het zegenen. Echt!


Klaar voor een eerste stap? Plan een gratis intakegesprek


@quotes @tessavanolst , podcast Doorbraak naar succes


0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page