top of page
Corinne Starreveld in gesprek
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel

Loopbaancoach Corinne

Hoi! Ik ben Corinne Starreveld ('92) en de enthousiaste loopbaancoach, HR adviseur en schrijver van het boek Kom tot bloei! In mijn vrije tijd rijd ik graag motor met mijn vriend of ben ik creatief bezig.

 

In 2018 ben ik gestart als loopbaancoach en heb sindsdien tientallen mensen mogen begeleiden.

Mijn loopbaanreis: van HR student tot loopbaancoach

Ooit begon ik in 2015 als net afgestudeerde HR-student vol idealen bij de missiegedreven organisatie Agapè. Tegelijkertijd volgde ik een pre-master filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Al snel besefte ik dat de deprimerende boeken over hoogdravende filosofen niet bij mij pasten. De druk van het nieuwe leven in Amsterdam en het gebrek aan verbinding maakte me niet gelukkig. Het was de eerste keer dat ik besefte wat de impact is van iets doen dat totaal niet bij je past.

 

Na deze crisis besloot ik mijn koers te veranderen en heb ik nog een korte tijd als IT helpdeskmedewerker gewerkt. Waarna ik besloot terug te keren naar het vak waar mijn hart lag: HR. Dit was een goede keuze maar bracht ook zijn eigen uitdagingen en periode van grote onrust mee. Zo kwam ik bijvoorbeeld in een team terecht waar ik me totaal niet op mijn gemak voelde en had ik een mismatch met een grote organisatie waar ik werkte. Ook moest ik opnieuw een loopbaankeuze maken vanwege een verhuizing, terwijl ik juist net mijn plek had gevonden. Elke keer kwam ik opnieuw voor loopbaankeuzes te staan die mij hebben gevormd en die ik meeneem.

Een gevolg van de uitdagingen in mijn eigen carrière en het werken in HR was dat ik steeds vaker in aanraking kwam met loopbaanvragen en loopbaankeuzes van andere professionals. Door mijn gesprekken met deze professionals groeide mijn interesse in het loopbaanvak.

Mijn interesse in het loopbaanvak resulteerde 2018 in mijn eerste workshop 'Van student tot werk', waarvoor ik veel tijd en liefde stopte. Uiteindelijk besloot ik mijn eerste opleiding tot loopbaancoach te volgen, waarvoor ik een dikke negen scoorde. Ik kwam ook in contact met Eline Hoogenboom, met wie ik sprak over het starten van mijn eigen loopbaancoachpraktijk en het schrijven van een boek. Uitgeverij Jongbloed was geïnteresseerd in mijn idee om een boek te schrijven voor jonge, christelijke vrouwen en zo kwam het dat ik tijdens de coronamaanden het Boek Kom tot bloei, jij, je werk en God schreef. Dit boek is een gids voor met name jonge mensen die starten op de arbeidsmarkt.

Vandaag de dag heb ik mijn eigen loopbaancoachpraktijk. Met veel plezier combineer ik nog altijd mijn werk als HR-adviseur en loopbaancoach en leer ik steeds beter wat (werk)geluk voor mij betekent. Ik heb met de liefde van mijn leven mijn plek gevonden in Twente en kan me geen mooier leven voorstellen. Dit komt vooral omdat ik mag doen wat dicht bij mijn hart ligt, namelijk anderen faciliteren om tot bloei te komen.

Mijn werkwijze

Uniek is dat ik veel werk met creatieve oefeningen en loopbaanspellen. Het fundament hieronder is de psychologie en wetenschappelijke theorieën achter de loopbaancoaching. In 2023 heb ik mijn kennis over de psychologie achter loopbaancoaching verdiept door het behalen van het certificaat opleiding integratieve loopbaancoaching, opleiding rake vragen (systemisch) en bijscholing over C.V. coaching.

 

Kenmerkend voor mijn werkwijze is dat door de oefeningen en spellen je brein zich activeert en je uit je stresssysteem komt. Je kan weer zelf nadenken over oplossingen en betrekt wensen en verlangens die waren weggestopt. Mijn coachingsstijl kenmerkt zich verder door positiviteit, ik ben van nature een positief mens en straal dit uit in mijn coachinggesprekken met jou.  Daarnaast ben ik betrokken, het gaat mij écht om de mens achter de loopbaan. In de gesprekken merk je ik dat ik oprecht luister en je zie.

 

Interesse in werken met mij?

LinkedIn
About me
bottom of page